[O2] 1.6 TDI CR miga kontrolka świec i nie dziła tempomat

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leonardo11
    Classic
    • 2013
    • 1

Witam
    kupię jak w temacie komplet do O1 na 288mm: zwrotnice jarzma zaciski ATE54 etc. proszę o kontakt na PW lub kawasaki750 małpa na o2 pe el
  • maro75m
    Classic
    • 2012
    • 2

autko miało wyciągany silnik i wymienioną poduszkę w kierownicy. wszystko było rozłączone.
    czy możliwe jest że uciekły jakieś sterowniki. po podłączeniu pod kompa (do wszyskich marek)
    pokazało błąd P 164700 temp.gas sensor bank3 , po rozwinięciu wyszło 1000*C na zimnym
    silniku, oraz błąd P 056800 odnośnie tempomatu. czy jedno z drugim jest powiązane? czy może są to dwa osobne problemy.
    [/b]

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Jakis czujnik do DPF nie podpiety pewnie.

Auto po dzwonie czy jak ?? ASO tego nie robilo :?:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• maro75m
        Classic
        • 2012
        • 2

Niestety dzwon. Autko jest w Irlandii i było naprawiane w ASO ale Forda , do Skody było za daleko.Wszystkie wymienione elementy są oryginalne kupowane w ASO. Ceny tutaj są kosmiczne. Żeby zmniejszyc rachunek, odebrałem autko bez wykasowania błędów i nabicia klimy. W zaprzyjaznionym warsztacie nabili klimę i wykasowali błędy, oprócz tych dwóch. Te są cały czas aktualne. Dodam tylko że nawet po kolizji tempomat działał a kontrolka świec nie migała. Stało się to po naprawie. Wszystkie kable i wtyczki wyglądają OK. Stąd moje pytanie, czy to może być wina jakiegoś sterownika? Chcę wszystko sprawdzić przed wizytom w ASO (dziń urlopu +200E wizyta )

Komentarz

Pracuję...